Flodder
bijfiguren

 

Andere personages die regelmatig voorkomen zijn:                                   ©Flodder.intropagina.nl

Kareltje is een vriend van Johnnie, die met een plat Haags accent praat. Hij helpt Johnnie regelmatig aan "werk". Kareltje is echter niet bepaald betrouwbaar. Vaak blijkt er een luchtje aan Kareltjes klusjes te zitten en is Kareltje vervolgens niet te bereiken.

Hennie is een vriend van Johnnie, die net als Kareltje, leuke klusjes voor Johnnie heeft. Hennie is betrouwbaarder en heeft betere klussen. Al helpen Johnnie en Kees hem vaak in de nesten door klussen te verprutsen.

Buurvrouw Neuteboom staat altijd door de gordijnen te spioneren om te kijken wat dat "schorriemorrie" nu weer loopt uit te spoken. In de 1e film wordt ze als Clarissa aangesproken, naar in de volgende films en de serie heet ze Tilly.

Buurman Neuteboom maakt zich niet zo heel druk om zijn buren, maar wordt af en toe wel een beetje moe van zijn echtgenote. Hij heeft stiekem een oogje op dochter Kees. In de 1e film heet hij Arie, in de volgende films en de serie heet hij Ed.

Whisky is een zwarte bouvier en het trouwe huisdier van de familie Flodder. Hij doet op zijn manier zijn best om de familie te helpen, maar vaak wordt dit door de familie niet begrepen. Whisky heeft de gewoonte om postbodes en de krantenjongen aan te vallen.

De wethouder is de meerdere van Sjakie, en heeft diep in zijn hart een grote minachting voor hem. Hij walgt van de Flodders en manieren om hen weg te krijgen zodat de elitewijk van zijn gemeente weer een goed aanzien krijgt grijpt hij dan ook graag aan.

Van Putten is de eigenaar van de SRV die regelmatig Zonnedael bezoekt. Daar Zonnedael geen winkelcentrum heeft zijn de inwoners voor hun dagelijkse boodschappen van hem afhankelijk.

Buurvrouw Vonk is een van de buurvrouwen die, net als buurvrouw Neuteboom, maar al te graag van de Flodders af wil.